18 juni 2012

Det blir en sommar i Sverige med dig.

Väderleksrapporterna utlovade konstant regn i helgen, och visst har det regnat. Men förutom de intensiva skurarna ett par gånger per dag så har vädret varit fantastiskt. Grävarbetet runt huset är nu klart, nu återstår det bara att stoppa ner saker i hålet. Kallasfalt, platonmatta, dräneringsrör, markavlopp, markduk och grus.

Våra rädisor är mogna nu och vi upptäcker vårt första misstag i val av grödor... Ingen av oss gillar egentligen rädisor! Och det är kanske tur det eftersom sniglarna har varit på varenda en.
Nu ser vi istället fram emot rödbetorna och morötterna.

Passade på att inspektera lite fler fruktbärande växter i trädgården och kom fram till att äpple, plommon, hallon och vinbär kommer vi att få gott om. Hoppas vi får upp hyllorna i nya matkällaren innan all sylt och saft är färdig.

Men är det helg så måste man få vila också. Mys i soffan, sitta på en sten och njuta och i lördags kväll, vårens första fisketur med Johan.



Dom fick vars en färna och var nöjda med kvällen. Jag fick sitta i solen och läsa, titta ut över spegelblankt vatten och bara ha det bra.

Nu tar vi 4 arbetsdagar till, jobb, tvätt, städning, träning och sen semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar