19 december 2011

Vilken helg!

Helgen känns som ett intervallpass på gymmet, full fart, tvärstopp, omstart, snabb vila och på det igen.

På drygt två dygn har det hunnits med julfest på GVA, mycket trevlig tillställning även om det var lite snålt med mat. Sovmorgon, titta ifatt 9 avsnitt julkalendern med Peter. Jul på liseberg tillsammans med Putte och halva Göteborgs befolkning. Med en minusgrad eller så visade Liseberg sig från sin bästa sida, så bra det nu kan bli utan snö. De varma mandlarna smakade härligt!



Innan vi begav oss hemåt fick vi gå en runda i Evert Taubes värld för att tina mina fötter. Det borde varavobligatprisk dans när dom spelar sjösalavals i sista rummet.

Snabbt på en spårvagn och hem till lägenheten, ut till bilen och iväg norrut. När vi strax innan midnatt öppnade ytterdörren till vårt fina hem så doftade det av hyacinter i alla rum och ljusstakarna glittrade. Och vi stupade i säng.

När vi vaknade igår hade världen förvandlats från svart och hård till vit och fluffig. Man kan inte låta bli att bli lite extra lycklig!



Bar in min 100 liters zinkbalja från bilen, satte upp ytterligare två julstjärnor, satte silikon i skarven vid diskbänken, pumpade ut vattnet från källaren och började göra frukost samtidigt som jag försökte elda ifatt adventsljusstaken så att det inte skulle synas att vi missat 3:e advent.
Sen en lugn och skön frukost med julmusik i bakgrunden innan vi raskt bytte om till gummistövlar och gick ut för att plantera våra två körsbärsträd, ett mitt i en rosenrabatt och det andra strax öster om kryddträdgården. Pumpade ur krypgrunden ytterligare en gång innan avfärd mot 1-årskalas! Tårta och barn och leksaker i mängder. Brio-giraffen fick tuff konkurrens av det glittriga paketsnöret.
Nu började energin tryta något, men efter ett djupt andetag så blev det kort möhippa för Lisa i brålanda och sen tillbaka till 1-åringen för pizza.
Doppa rumpan i trappan i huset och sen tillbaka till Göteborg.

Förväntade mig nästan att det skulle stå en förnuftig 4-åring i dörren och berätta för oss att vi varit duktiga men borde sovit för längesen. Somnade utan att stretcha efter detta maratonlopp, vaknade med mental träningsvärk.

4 arbetsdagar kvar...

1 kommentar:

  1. men jag var fasligt glad över att se dig igår! kram på dig! //Lisa

    SvaraRadera