28 november 2011

Grodjakt med skånevän

"kör ni med luftavfuktare i källaren nu?"
"nej, dränkbar pump"
 
Förra helgen var Carro uppe och hälsade på oss i huset, första nattgästen i Tromberg. Vi gjorde viltköttbullar och fyllde hela huset med stekos. Passade hundar, bar ut golvet från krypgrunden och jagade grodor. Andra har spindlar under huset, vi har grodor!
Installerade en dränkbar pump och grävde pumphål. Sen blev det filmmys och pizza hos Daniel, Elin och Leo.
Söndag lunch släptes Carro av i Vbg och jag gjorde söndagsmiddag till Peter och Patrik som kämpade i grunden.
Dom upptäckte att mna när man byggde huset bara tyckt att man behövde gräva ner till berget under halva huset. Så nu blir det till att staga upp, gräva och gjuta nya plintar. Vi lär oss väldigt mycket nya saker!
 
Måndag-Fredag rullade förbi, med måndagsmat med Linda, tisdagsmys med Peter, onsdagssoppa med en nyförlovad Redstreamer...
 
Fredag kväll blev det middag i Uddevalla och Immortals på Saga bio. Brutal film, rekomenderas inte! Jag satt och hetsåt godis för att hålla mig vaken. Handlingen försvann lite i ivern att få med så många spräckta skallar som möjligt och filmen påminnde bitvis om Hot Shot när ett räkneverk håller koll på antalet döda för att efetr ett tag nå upp till rekordet för Världens blodigaste film.
Strax efter midnatt när vi kom hem till huset var pumpgropen full med vatten, igång med pumpen, passade på att sätta silikon i skarven mellan diskho och diskbänk och somnade sen gott.
 
I lördags blev det sovmorgon, frukost och sen kaffe med Inger och Pepsi innan Johan och Cornelis dök upp för att kika på nya grannarna.
Inga stora framsteg vad gäller huset denna helgen men man kan ju inte vara effektiv jämt.
På kvällen kalasade vi med växellådskollegor i piffad lägenhet i Mölndal, jag drömde mig bort lite tills när vi kommer så långt att det är dags att välja färg till väggarna.
 
Igår firade vi första advent med att göra jästa pannkakor till frukost, sätta upp adventsljusstake, köpa ny vinterjacka och titta på Disneys Trassel. Tog en liten promenad i centrala Götebrog och inspekterade vattennivån vid Ljeontrappan och vid Operan, konstaterade att det inte var lika illa som under Gudrum och åkte hem igen.
 
Nu är det måndag och vi räknar ner 19 arbetsdagar till ledigheten.
 
Slutligen,
en vän på facebook delade med sig av följande citat, klockrent och en hemsk nyhet för alla vegetarianer.
"Keso är köttfärs gjord på mumintroll"
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar