28 september 2014

Ett golv. En bokmässa. Mycket mat.

Fredag, lördag & söndag rusade förbi. I fredags var jag & Hugo på bokmässan i Göteborg. Hugo somnade på spårvagnen mot Korsvägen och sov sedan i över en timme inne på mässan medan jag försökte tillgodo göra mig mässans alla nöjen. Köpte Le Bakbok, Pettsonkalender... Fick veta att den önskade Jan Löövs stora bilderbok är slut på förlaget. Moleskin var inte på plats i år, så jag får köpa nästa års almanacka i en vanlig affär istället.
Vi hade picknick på golvet på andra våningen, jag åt kycklingwok, Hugo åt 3 majskrokar. Vi träffade en faster & en farbror.



Sen tröttnade Hugo och vi tog tåget hem.

Vi & mina föräldrar rullade in framför huset samtidigt, sen har fokus legat på golvet i källaren, golvet som inte existerade igår morse och som nu finns där.

Jag har mest stått för markservicen tillsammans med mor, men igår kväll när alla gäster åkt tillbringade jag och min älskling 1,5 timme på knä i källaren med att skura golvet. Strax innan midnatt avslutade vi och himlen bjöd på miljoner stjärnor.

Helgens mat var den sista jag planerade innan matutmaningen påbörjades och den var till stor del inspirerad av senaste Buffé från Ica. Fredag kväll gjorde vi Indiska blomkålsbollar (de kunde kryddats bättre) med kryddig tomatsås, lördag lunch bjöd vi på Fransk bondsoppa med linser & rökt fläsk, men vi bytte fläsket mot rökt gås. Surdegsbrödet (som igår morse bestämde sig för att inte jäsa) åts till och smakade trots allt väldigt gott.

Igår kväll bjöds alla som hjälpt till med källaren på pizza, pizzadeg från Den franske bagaren, etiopisk pepparsås, resterna av gårdagens tomatsås, ananas, champinjoner och blandad fryst riven ost som blivit över vid olika tillfällen. Den smakade ljuvligt! Till efterrätt hade jag planerat att göra Pärontarte tatin (även denna från Buffé) men orken fanns inte där. Med 9 vuxna & 3 små barn i köket så kändes glass smidigare.

Peter & far har idag jobbat vidare under huset, soppan värmdes på till lunch och serverades med bröd som hamnade i frysen efter Hugos dop.

Jag tittade igenom recepten i Barnmatsboken och gjorde en omgång rådjursfärs (kokt färs, kryddad med lagerblad, mixad med smör) till Hugo. Vilken dag som helst nu ska han få smaka kött för första gången.

Efter att mor & far sagt hejdå landade jag & Hugo i en hög på soffan och sov en stund, sen gjorde jag Baba ganoush. Till kvällsmat serveras denna tillsammans med bröd (baguetter på 1/2 av pizzadegen), oliver, egna tomater & stekt halloumi.

Vi har tagit oss igenom den första & lättaste veckan av matutmaningen. Veckans matinköp blev 4,5 liter mjölk. Nu kastar vi oss in i vecka nummer 2. Det finns lite rester i kylen, päronen till den uteblivna Tarte tatin ligger i köket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar